Nieuws / Info

30/09/2016

Van september tot half november werd deel 2 van de renovatiewerken uitgevoerd in de Kenndytunnel (spoor) Antwerpen. In deze fase werden ook nieuwe brandleidingen geplaatst, waarvoor Rentabel bijkomend de logistiek verzorgde.

Zo werden 12 wagons, 13 lorries, 10 hoogwerkers verplaatst met 3 tractiemachines, een Unimog, 2 spoorwegkranen en een spoortractor. Een spectaculair konvooi.

De pers had ook aandacht voor het gebeuren en de werf kwam in meerdere journaals, hier kan u nog een bekijken : http://atv.be/nieuws/opvallende-oude-dame-krijgt-facelift-34654 .

Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS

 

30/05/2016

Rentabel steunt sinds jaar en dag sportevenementen. Voetbal, loopwedstrijden en motorcross... meer bepaald het zijspanteam van Pieter & Nico. Zij werden onlangs Belgisch kampioen bij de senioren! Proficiat aan het team!

Highslide JS Highslide JS

 

25/01/2016

De spoorbrug Krijgsbaan te Mortsel werd in 2015 volledig gerenoveerd. Op vlak van betonherstelling heeft Rentabel hier zeker zijn expertise bevestigd. Foto's daarvan volgen, zeker de moeite om te volgen. Hieronder reeds het verschil voor het verkeer dat over de brug rijdt, zonder twijfel een veel aangenamer zicht! Bezoek deze pagina binnenkort opnieuw voor de werken onderaan de brug.

Highslide JS   Highslide JS
Highslide JS Highslide JS

 

06/11/2015

Voor de firma CFE Infra heeft Rentabel de volledige logistiek verzorgd voor hun werf in de Kenndytunnel (spoor). Daarvoor hebben wij 2 tractie Unimogs ingezet met telkens 6 wagons met stellingopbouw en materiaal. Daarbij leverden wij 3 lorries met hoogwerkers. Een imposante opstelling...

Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS

 

05/11/2015

Bij deze! De laatste aanwinst voor de vloot spoor/wegvoertuigen van Rentabel. Een Unimog die lorries kan trekken, cargo in de laadbak vervoeren en uitgerust met een driepunt hefsysteem en aftakas achteraan. Zo kunnen wij zowat elke agrarische toepassing monteren op de Unimog. Uiteraard kan hier ook de hogedruk reinigingsinstallatie aan gekoppeld worden.

Highslide JS Highslide JS

 

04/11/2015

Jawel! Rentabel blijft vooruit gaan! Naast de 1304, 1404 en vier maal 1604, is een vijde Atlas 1604 spoor/wegkraan de vloot komen versterken. Zodoende heeft Rentabel nu zeven spoor/wegkranen, twee spoor Unimogs 'gewoon' en twee tractie Unimogs.

Highslide JS Highslide JS

 

 

29/01/2015

Op een terrein van Infrabel te Melle (watertoren) plaatsten wij twee metalen trappen en twee metalen bruggen, een van vijf meter en een van tien meter lang. De trappen overbruggen een hoogte van respectievelijk vier en vijf meter.

 

Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS

 

 

09/12/2014

Vorig weekend werd de Rentabel Unimog Doka met hoogwerker ingehuurd voor het schouwen van spoortunnels in Brussel. Een uitstekende keuze voor de job. De Unimog is uiteraard voorzien om op het spoor te rijden, en heefrt een opgebouwde hoogwerker. De kooi is voorzien voor twee personen en wordt radiografisch bestuurd. In de ruime laadbak werd voor deze job een groep met vier lichtpunten gemonteerd waardoor de volledige werkzone ruimschoots verlicht werd. De Unimog kan uiteraard vlot grotere afstanden over het spoor overbruggen zodat op korte tijd meerdere locaties kunnen afgewerkt worden. Gezien er een dubbele cabine is, kan ook het personeel comfortabel meerijden van de ene werkplek naar de volgende.Tevreden klanten!

Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS

 

20/11/2014

Deze week werd gestart met het onderhoud van de afwatering van de Liefkenshoektunnel (spoor). Daartoe word elke meter van de afwatering grondig gereinigd. Een job waar de Rentabel spoortractor voor geknipt is. Voor deze job werd hij uitgerust met voor- en achteraan een hogedrukcel met eigen reservoir. Zo kunnen we met een rioolrat en hoge waterdruk het volledige buizenstel vrijmaken en reinigen zodat alle water vlot kan afgevoerd worden. Een job waar Rentabel steeds meer expertise verwerft.

Highslide JS
Highslide JS

 

30/10/2014

Gisteren werd gestart met het herplaatsen en bijplaatsen van evacuatielorrys in de Kenndeytunnel Antwerpen. Er werd eveneens een probleem met een waterafvoer aangepakt en opgelost. Zo werkt Rentabel ook mee aan het steeds veiliger maken van het spoor.

Highslide JS

 

08/10/2014

In het weekend van 4 oktober werd de realisatie van de tweede fase van het vervangen van de metalen spoordekken een feit. In de weken voor de plaatsing werden de betonnen elementen gefabriceerd, deels volledig in eigen beheer. Het verwijderen van de oude brug verliep vlot zodat tegen de ochtend de voorbereiding van de landhoofden al goed gevorderd was. Rond 20u kon gestart worden met het plaatsen van het 100 ton zware nieuwe spoordek. Die plaatsing verliep vlekkeloos en bij het herplaatsen van het spoor idem. Zodoende kon het spoorverkeer zoals gepland hervat worden. Job met succes voltooid. Intussen word het metselwerk van de landhoofden volledig vernieuwd waarna het geheel klaar is de tand des tijd te trotseren.

Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS

 

21/08/2014

Gisteren werd het machinepark van Rentabel uitgebreid met een spoor/wegkraan. Zo heeft Rentabel nu 6 spoor/wegkranen, naast de Atlas 1304 en 1404 dus een vierde 1604KZW. De komende dagen wordt ze voorzien van de nodige uitrusting en keuringen, klaar voor actie.

 

 

20/08/2014

Vorige week werd opnieuw een fase van de spoorwegbrug te Welle Denderleeuw afgewerkt. Het dienstpad, een metalen constructie in eigen atelier gefabriceerd, werd aan het brugdek bevestigd.

 

28/05/2014

Tijdens het weekend van 24 mei werd het dek van de spoorbrug Zennedreef te Beersel vervangen. Dank zij gedreven voorbereidingswerken verliep de afbraak van het oude gedeelte erg vlot. Gezien de smalle weg was het ook een logistieke uitdaging om alle nodige zware materieel ter plaatste te krijgen. Zoals gewoonlijk kon het treinverkeer veilig en op tijd hervat worden na de werken.

Highslide JS
Highslide JS

 

30/04/2014

 

Vervolg van onderstaand. Op 25 april 's avonds werd gestart met het effectief vervangen van het spoordek/brug. Eerst werd de oude metalen brug vrijgemaakt, sporen verwijderd en met zwaar materieel van de landhoofden gehesen. De nieuwe prefab landhoofden, volledig in eigen beheer in eigen atelier gefabriceerd, werden moeiteloos op hun plaats gelegd en verankerd. Na het voorbereiden van de oplegtoestellen werd het imposante dek van de trailer gelift en correct gepositioneerd. Job done! Zoals gewoonlijk kon het treinverkeer veilig en op tijd hervat worden na de werken. In een volgende fase wordt het metselwerk grondig opgeknapt en wordt het metalen dienstpad bevestigd aan het brugdek.

 

 

03/04/2014

De spoorbrug ter hoogte van de Steenweg te Denderleeuw wordt volledig vernieuwd. De huidige metalen structuur wordt integraal vervangen door een betonnen exemplaar. Bijkomend wordt een dienstpad uit staalstructuur gemonteerd, de staalstructuur wordt volledig in eigen atelier gebouwd. Wordt vervolgd.

 

17/02/2014

Rentabel @ work met de Unimog Doka! Tijdens het voorbije weekend verzorgde Rentabel een aantal tunnelinspecties voor Infrabel. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van onze spoor Unimog Doka (Doppel Kabine of dubbel cabine) voorzien van een hoogwerker. En de Unimog heeft zijn geschiktheid bewezen voor dergelijke werken. Naast de hoogwerker heeft de Doka in de laadbak een stroomgroep en gereedschap, zodoende kan men naast een gedegen inspectie op een veilige manier, direct kleine herstellingen uitvoeren indien gewenst. In de cabine kunnen de opdrachtgevers comfortabel droog en warm de inspecties meteen documenteren, analyseren of communiceren.

Highslide JS

 

11/11/2013

Zondag 10 november verzorgde de Unimog tractie van Rentabel het transport van de ballast installatie in opdracht van Bam Track. Ook deze job klaarde de Unimog zonder problemen.

 

 

10/11/2013

De door Rentabel volledig ter plaatse geprefabriceerde duiker werd zoals gepland tijdens het weekend van 9 november geplaatst. Ondanks de vele regen kort voor de plaatsing die zorgde voor een hoog debiet op de beek, kon het project succesvol afgewerkt worden. Voor de plaatsing van de duiker werden de sporen ter hoogte van de beek weg genomen om de graafwerken mogelijk te maken. Zoals steeds kon het spoorverkeer volledig volgens planning tijdig hervat worden.

 

29/10/2013

In opdracht van Infrabel zal Rentabel tijdens het weekend van 9 november in Diest de duiker onder het spoor van de Schouwbroekloop vervangen. De voorbereidingen zijn al een heel eind gevorderd, de duiker wordt volledig ter plaatse gefabriceerd.

 

12/10/2013

In de Kennedy(spoor)tunnel worden in opdracht van TucRail brandwerende panelen aangebracht. De aannemer die de werken uitvoert heeft Rentabel het transport van de materiaalwagons toevertrouwd. Deze job klaren wij met een van onze Unimogs, speciaal daartoe uitgerust.

 

23/09/2013

Tijdens het weekend 22/23 september werd in Turnhout de spoorbrug over de Aabeek vervangen. De oude brug uit metselwerk en staal werd volledig afgebroken. Na het plaatsen van de nieuwe landhoofden werd de betonnen prefab spoorbrug geplaatst. Aan beide zijden van de spoorbrug werd een brugdek voorzien voor het dienstpad. Uiteraard werden rondom nieuwe borstweringen geplaatst. Aansluitend werd de ruime omgeving op het spoor gesnoeid en gehakseld met de spoortractor. Op zondagavond kon de trein alweer veilig de Aabeek oversteken.

 

16/04/2013

In het weekend van 13 april 2013 werden in Schaarbeek nieuwe drainagebakken geplaatst langs het spoor ter hoogte van de Voltairelaan. Alweer een sterk staaltje, als je ziet welk volume eerst uitgegraven werd. Gezien het om een afwatering gaat dienen de elementen zeer nauwkeurig geplaatst te worden. Dankzij het Rentabel Rail Route machinepark in combinatie met kundig en gemotiveerd personeel kon deze klus succesvol geklaard worden.

 

 

 

 

15/01/2013

Sinds eind 2012 heeft Rentabel een eigen service bestelwagen. Die is volledig uitgerust om eventuele pannes aan de machines op de werven onmiddellijk te verhelpen, dag en nacht. Zo hebben onze klanten een extra zekerheid dat werken geen vertraging oplopen door reparaties te laten uitvoeren in de gewone servicepunten.

 

04/12/2012

Rentabel @ work! Tijdens het weekend plaatsten wij de geprefabriceerde tunnel- en trapelementen voor de verlenging van de doorgang onder de sporen voor de reizigers in het station te Herentals. De prefab elementen werden volledig door Rentabel geproduceerd. Op vrijdag werd een sectie van het spoor verwijderd en kon het uitgraven starten. Het einde van de reeds bestaande tunnel werd opengemaakt en zo kon gestart worden met het plaatsen van de prefab elementen : een millimeterwerk. Na het waterdichten van de naden kon het dichtmaken van de bouwput aanvangen. Een huzarenstuk, maar op maandag reed de trein weer over het dichtgelegde spoor.

 

 

22/12/2012

Rentabel @ work! In Schaarbeek heeft Rentabel tijdens het weekend prefab drainagesleuven geplaatst naast het spoor van lijn 161. Op die plaats drong een aanpassing van het afwateringssysteem zich op. Om de werken tijdig klaar te krijgen werden onze 3 spoorkranen, onze tractie Unimog en spoortractor John Deere ingezet. Een van de uitdagingen was de uitgegraven grond tijdig af te voeren met wagons, wat uitstekend lukte met de Unimog voor de wagons en de John Deere met eigen lorries. Een plezier om naar de foto's te kijken voor wie van spoorkranen en machines houdt.

 

01/10/2012

Rentabel @ work! In Jabbeke voert Rentabel een controle en aansluitend herstelling uit aan een spoorbrug over de Jabbeekse Beek. Daarvoor werd aan beide zijden van de brug tijdelijk een dam gebouwd. Om het water rond de brug weg te pompen investeerden wij in een aangepaste pomp. De pomp wordt gedragen en aangedreven door een tractor en heeft een debiet van maar liefst 972m³/u! Nu kunnen wij dus grote volumes water op zeer korte tijd verpompen. Zeker een aanwinst!

 

 

01/10/2012

Rentabel bouwt verder aan het machinepark in het kader van werken op en aan het spoor. Daarvoor wordt binnenkort een tweede Mercedes Unimog geleverd van het type U1650. Deze Unimog is voorzien voor werken op het spoor en heeft een ruime laadbak en vooral een laadkraan HIAB 090 AW. Later meer nieuws over alle mogelijke toepassingen.

 

28/09/2012

Rentabel investeert in veiligheid. Voor de werken langs het spoor heeft Rentabel een behoorlijk aantal 'safety fence' aangekocht. Die Safety Fences worden onder de spoorstaaf geklemd en vormen een degelijke fysische barrière voor de werknemers tijdens werken naast een spoor in dienst. De steunen zijn uitgevoerd in RVS en zijn in breedte instelbaar.

 

24/05/2012

Tijdens het afgelopen weekend werd de spoorbrug over het kanaal te Laken intensief behandeld tegen corrosie. Voor het transport van de machines op wagons werd een van de Unimogs van Rentabel ingezet.

 

28/03/2012

Sinds deze week hebben we bij Rentabel een nieuwe troef! Op de spoor/wegtractor kunnen we nu een hoogwerker monteren. De hoogwerker komt op de 3-punt achteraan en wordt aangedreven door de cardan. Met de hoogwerker kunnen we werken tot 16 meter hoogte! Vanaf nu kunnen we dus vanop het spoor allerlei werkzaamheden uitvoeren in de hoogte zoals inspectie van tunnels, snoeiwerken enz. De combinatie is uiteraard ook inzetbaar in andere omgevingen dan het spoor. Rentabel lijkt twee stromingen ineen te laten vloeien: diversifiŽren en specialiseren...

 

10/02/2012

Rentabel @ work!! Nog even en het statige voormalig station Sint Joost Ten Noode is volledig gerenoveerd! Een volledige reportage 'voor en na' komt dan op deze pagina. Zeker de moeite voor een volgend bezoek aan onze site.

[ Klik op de foto om een grotere versie te zien ]

 

08/02/2012

Eind vorig jaar heeft Rentabel een ballast borstelbak ontwikkeld om het controleren van de metalen staaf tussen de betonnen bi-blocs van de dwarsliggers te vereenvoudigen en vooral versnellen. Tot voor kort moest de ballast met een riek verwijderd worden, wat uiterst tijdrovend en fysiek zware arbeid is. De metalen koppelstukken moeten vrijgemaakt worden van ballast en na controle moeten die terug bedekt worden met ballast. Door de borstelbak en de spoor/weg kraan van Rentabel kan men grote afstanden controleren op korte tijd zonder zware menselijke arbeid. Met de borstelbak kan de ballast weggenomen worden en na controle netjes egaal teruggeplaatst. Klik hier voor een videofragment.

[ Klik op de foto om een grotere versie te zien ]

 

01/02/2012

We zijn overgegaan tot de aankoop van een spoor/wegtractievoertuig Mercedes-Benz Unimog 427/10. Met deze truck zijn we vanaf heden in staat lasten tot ruim 200 ton te trekken over het spoor en kunnen tot 12 assen geremd worden. Deze meerwaarde binnen Rentabel laat ons toe flexibel in te spelen op transportvragen voor eigen werven, maar evenzeer voor derden. Aarzel dus niet ons te contacteren voor uw transport over spoor.

[ Klik op de foto om een grotere versie te zien ]

 

07/11/2011

Tijdens het voorbije weekend heeft Rentabel de laatste van 4 fazen beŽindigd waarin de opleggingen van een spoorwegbrug over de Schelde in Oudenaarde vervangen werden. De staalrollen waar de brug op rustte werden preventief vervangen door moderne oplegtoestellen. Het spoor werd telkens van vrijdagavond laat tot maandagochtend vroeg buiten dienst gesteld, snel en efficiŽnt werken was dus van groot belang. Een grondige voorbereiding en kundig personeel zorgde echter voor een vlot verloop en het spoor kon telkens ruim op tijd in dienst gezet worden. Door beperkte ruimte op het landhoofd werd voor het plaatsen van een van de vijzels telkens een staalconstructie aan het landhoofd bevestigd. De vaste opleggingen kregen een grondig onderhoud.

[ Klik op de foto om een grotere versie te zien ]

 

 

07/07/2011

De afdeling groenonderhoud is de laatste hand aan het leggen aan het maaiwerk op en langs de taluds van de hogesnelheidslijn tussen Leuven en Lincent. De job werd geklaard door 3 tractoren, speciaal uitgerust voor dergelijke werkzaamheden. Dubbele wielen zorgen voor voldoende tractie op de op bepaalde plaatsen zeer steile taluds. Ze vermijden ook schade aan de ondergrond.

[ Klik op de foto om een grotere versie te zien ]

 

 

10/05/2011

Rentabel heeft deze week de spoortractor succesvol ingezet voor het ontstoppen en reinigen van afvoerbuizen in de tunnels van de HSL lijn te Antwerpen. De tractor werd voor die taak vooraan uitgerust met een hogedrukpomp en groot waterreservoir voor het voeden van een zogenaamde 'rattekop'. Achteraan werd een waterreservoir gemonteerd met een klassieke hogedruk reiniger voor het reinigen van de controleputten. Het resultaat was prachtig, alle buizen zijn volledig gereinigd en zelfs de hardnekkigste obstructies weggewerkt. Wij mogen dus stellen dat onze tractor weer streep bijverdiend heeft, hij kan ingezet worden voor het reinigen van afvoersystemen op de moeilijkst bereikbare plaatsen.

[ Klik op de foto om een grotere versie te zien ]

11/03/2011

Door de aankoop van een veegwagen kan Rentabel zijn klanten weer een extra service aanbieden. De veegwagen is voorzien van een centrale borstel en 2 borstels aan de zijkant, alle natuurlijk met opzuiging van het vuil. Daarenboven heeft de veegwagen een kolkenzuiger, zodoende is uw terrein volledig netjes na de doortocht van onze veegwagen. De veegwagen kan ingezet worden voor het reinigen van greppels langs openbare wegen, maar natuurlijk kan u er als bedrijf evengoed uw parking of bedrijfsterrein door laten reinigen. Aarzel dus niet ons te contacteren indien u graag meer informatie krijgt over deze service.

[ Klik op de foto om een grotere versie te zien ]

 

12/01/2011

Op 01/12/2009 werd op Canvas het programma 'Terzake' uitgezonden waarin het item 'Fraude bij Wegen en Verkeer'. Tot onze ontsteltenis werd een oud beeldfragment waarin een bord 'stortplaats Rentabel' gebruikt. Weliswaar kort, maar toch duidelijk. Dit fragment is volledig uit zijn context gehaald en wordt door de VRT te pas en onpas bovengehaald. Gezien wij hoegenaamd niets met die fraude te maken hebben, hebben wij onze advocaat opdracht gegeven verhaal te halen bij de VRT. De maker van de reportage is intussen niet meer in dienst bij de VRT. Hierna kan u de reactie lezen.

Geachte,

 In de uitzending van 1 december 2009 bracht het programma Terzake op Canvas een reportage over ĎFraude bij Wegen en Verkeerí.

 Tijdens de reportage werd gedurende een paar seconden een beeld getoond van een bordje Ďtijdelijke stortplaats Rentabelí. Op geen enkel moment werd in de begeleidende commentaartekst rechtstreeks verwezen naar uw bedrijf, maar door het bordje te tonen werd de schijn gewekt dat Rentabel iets met de zaak te maken zou hebben.  Dat was onterecht.

Mochten wij u daarmee in een slecht daglicht hebben gebracht, dan willen wij daarvoor onze oprechte excuses aanbieden.

Om te vermijden dat dit probleem zich in de toekomst nog eens zou kunnen herhalen, zullen we het beeld uit ons beeldarchief laten verwijderen.

Hopelijk hebben wij met dit schrijven uw terechte bezorgdheid kunnen wegnemen.

Met vriendelijke groet,

Karl Leenkneght

Eindredacteur VRT- Terzake

 

3/12/2010

Vandaag omstreeks 7u30 reed een trein zich vast in een hoop modder die op de sporen was terecht gekomen. Daardoor ontspoorde de trein vooraan, door de lage snelheid waaraan de trein reed zonder veel erg, ook voor de reizigers, op een vertraging na. De aarde op de sporen kwam daar door een behoorlijk waterlek bovenaan de talud met uitspoeling tot gevolg. Rentabel werd te hulp geroepen om de sporen vrij te maken. Door het accurate optreden van Rentabel was het benodigde materiaal zoals een van onze spoor/wegkranen snel ter plaatse. Ruim een half uur voor de voorziene beŽindiging van de werken waren de sporen terug vrij waardoor de vrijdagavondspits weinig hinder ondervond. Rentabel kan tevreden terugblikken op een snelle, geslaagde spoedinterventie!

[ Klik op de foto om een grotere versie te zien ]

 

30/11/2010

Sinds kort is de spoor/wegtractor alweer een stuk veelzijdiger geworden : er is een uitrusting voorzien om wegen en terreinen sneeuwvrij te maken die vanaf heden inzetbaar is. De tractor kreeg vooraan een duwblad om sneeuw te ruimen en achteraan een strooiinstallatie zodat rijden op door Rentabel behandelde wegen een stuk veiliger wordt. Aarzel niet ons te contacteren indien u van deze service gebruik wil maken.

 

[ Klik op de foto om een grotere versie te zien ]